Minneord – Odd Magnussen

Minneord – Odd Magnussen

Odd Magnussen døde 4.desember 2020 89 år gammel. Han var født 25.mars 1931. Han hadde seks barn, Per, Inger, Odd Erik, Jan, Stein og Tor med sin kone Kjellrun. Hele sin yrkeskarriere i voksen alder hadde han på Falconbridge. Det var EDB/IT som var Odds fagområde.

Odd valgte å spille for Donn, og var en bauta i midtforsvaret gjennom 13 sesonger på A-laget – totalt 255 kamper. Når frispark skulle tas, var det ingen tvil – dette var Odds oppgave, og hvem husker ikke Odds klare beskjed – «fremover gutter» - med klar beskjed om ta plass i motstanderens 5 meter. Her var det ikke snakk om pasninger på tvers og tilbakespill – det var scoringer som stod i sentrum
Han hadde også verv i klubbens junioravdeling, men administrativt var det hans innsats i Old Boys som gjorde han til en legende i vår klubb. Uten å fornærme noen, så har Odd vært en sentral person i avdelingen. Han satt i styret i mange år, og ikke minst satte han preg på klubbens årlige torskeaften.

Mange vil huske Odd sin humoristiske årsberetning og valg på utallige torskeaftener. Dessverre fikk han en lei sykdom, som medførte at vi ikke fikk glede av Odds innsats de siste årene. Hans lune væremåte og glimrende fortelleregenskaper har gledet gamle donnere gjennom flere år. Som styremedlem og konsultativ medlem til skiftende styrer sørget han for å opprettholde en tradisjon som stammer tilbake fra 1929.

Klubben fikk sitt første klubbhus i Nodeviga i 1958. Det ble mye dugnadsarbeid, og Odd var en av ildsjelene i det arbeidet. I klubbens 90 års jubileumsbok skrev Odd følgende:
«Om donnerne ikke alltid kan beskyldes for å spille god fotball, har det aldri manglet på fantasi når det gjelder å finne løsninger. Kjøpesummen var kr.18.000 og egenkapitalen til klubbens første klubbhus ble løst ved salg av gjeldsbrev. I løpet av året ble det solgt tilstrekkelig med gjeldsbrev, slik at egenkapitalen kunne betales. Året etter hadde klubben 50 års jubileum, og i forbindelse med dette ble de fleste gjeldsbrevene gitt tilbake som jubileumsgave til klubben , enkelt og greit.»

Klubbhuset fungerte bra i mange år, og dekket klubbens behov på en grei måte. Et spesielt arrangement som Odd var opptatt, var 17.mai arrangementet som mange eldre donnere minnes spesielt – men denne gjengen er det ikke mange igjen av. Likevel er dagen blitt en del av «minnebøkene».
Odd var en del av gruppen som foreslo salg av klubbhuset, og dette skjedde i 1972.
Denne innsatsen for klubben resulterte i klubbens gullnål i 1984 og Æresmedlem i 1999. Han er blitt en LEGENDE i Donn.

De siste årene var tunge år for Odd. Han fikk en sykdom som medførte at han ikke fikk være sammen med sine fotballvenner, og for hans kjære Kjellrun og barna ble det mange stunder på sykehjem i Vågsbygd.
Med Odds bortgang har vi mistet en god idrettsvenn gjennom 60 år, og vi minnes ham med takknemlighet.

På vegne FK Donn
Anders W. Krauss

Minneord – Odd Magnussen