Minneord – Oddvar «Klokko» Fredheim. 13.7.1953 – 31.12.2020

Minneord – Oddvar «Klokko» Fredheim. 13.7.1953 – 31.12.2020

Minneord – Oddvar «Klokko» Fredheim. 13.7.1953 – 31.12.2020

Oddvar kom til Donn i begynnelsen av 1970-årene. Lærerstudent i Kristiansand med en markert vestlandsdialekt. De fleste substantiver i bestemt form ble uttalt med o-endelse. Lurte han på hva klokka var, kom det «ka’ e’ klokko?». Herav tilnavnet «klokko».

Vi er stolte over at han valgte Donn og at han har vært medlem livet ut. Etter flere år som spiller på A-laget ble det en del B-kamper og deretter Old-boys laget. Dessuten var han trener for damelaget i perioden vi tenker på som damelagets storhetstid. I tillegg til det sportslige bidro Oddvar sterkt på den sosiale siden.

Hans humør, positivitet og hjelpsomhet var et stort pluss for klubben. I 2015 ble han tildelt 
FK Donns gullnål for sin innsats.

«Jeg har mange som heier meg fram, andre har ingen» Dette sitatet fra Oddvar sier mye om hans innstilling til livet. Stor omtanke for andre, og en utrolig evne til å se det positive i sin egen situasjon. Lysten til å oppleve ting, lære, og være sammen med venner holdt livet ut, til tross for den alvorlige sykdommen han ble rammet av.

Litt galgenhumor var han heller ikke fremmed for. En gang han ble spurt om han hadde noen problemer vi kunne hjelpe med, kom det på svensk: «nej, inte als».

Helt til for et par år siden fungerte han som formann i Old-Boys avdelingen i klubben. Organiserte sosiale sammenkomster for de «godt voksne» medlemmene. Og humøret var på topp. Som når han skulle «reise seg» for å si noe til deltakerne på klubbens torskaften. Han trykket på en knapp på rullestolen og steg til værs med et lunt og skøyeraktig smil om munnen. – Da lyttet vi……..

Vi har bare gode minner om Oddvar, og er takknemlig for tiden sammen med ham. 
I dag går våre tanker til Åse, barn og barnebarn.

På vegne av FK Donn

Gunnar Heimdal


Oddvar piano
Minneord – Oddvar «Klokko» Fredheim. 13.7.1953 – 31.12.2020