Tidligere Premier League spiller på besøk

Tidligere Premier League spiller på besøk

Tidligere Premier League spiller på besøk

Andreas Lund tok turen i lunsjpausen på dag 3 av Proff-camp. En mann som gikk fra å være Vigør-spiller og ikke god nok for A-laget til Start i sin ungdom. Han gikk tilbake til Vigør og vokste. Han vokste såpass at han dermed ble klar for Start´s A-lag. Etter et kjempeår der ble han kjøpt til Molde som da var et lag som var rundt medaljeplass litt fram og tilbake. Og i sesongen 1999/00 var Molde klar for Champions League som Andreas forteller var en skikkelig gøy opplevelse. Spesielt kampen mot det greske storlaget Olympiakos. Kampen var på Aker stadion 20.Oktober 1999. Olympiakos som var favoritten ledet 0-2 før Lund scoret både til 1-2 og deretter 2-2, før Daniel Berg Hestad satt inn vinnermålet og Molde vant 3-2 den onsdagskvelden. Andre lag i gruppen var Porto og selveste Real Madrid med selveste Raul, Roberto Carlos, Anelka, Casillas og McManaman, bare for å nevne noen.

I 2000 signerte Lund under for Wimbledon som da var et Premier League lag. Han fikk med seg 12 kamper og 2 mål. Etter to år i England og et av de i verdens gjeveste liga ble Lund sendt ut på lån tilbake til Molde hvor han fikk med seg 3 kamper.

Lund sier han er en av de heldige når det gjelder det å nå opp i toppen på fotball-basis. Han sier at han aldri har vært på sone eller kretslag. Og han sier at alle kan slappe av fordi man trenger ikke være på sonelag og krets for å være god og nå toppen. Og det gjelder egentlig alle. Han sier at det viktigste med fotballen er at det er gøy og at motivasjoen holdes.

Vi takker Andreas for oppmøte og deling av hans spennende historie.

-SANDER MAXWELL FRØYSÅ-INNHOLDSPRODUSENT
Media@donn.no- 415 07 101

Alle under Donn-logoen
FOTO: Sander Frøyså
Alle under Donn-logoen FOTO: Sander Frøyså
Tidligere Premier League spiller på besøk